Wil je weten hoe snel je terecht kunt voor je behandeling?
Vanaf eind maart 2018 kun je met het patiëntenportaal MijnETZ online afspraken gaan maken en wijzigen.
wil je weten met welke zorgverzekeraars we contracten hebben afgesloten en welke zorg dus verzekerd is?
Dat we hoge kwaliteit leveren staat uiteraard buiten kijf. Onze ambitie, je mag het ook onze missie of visie noemen, wordt samengevat in Buitengewoon.
Kom je voor een langere periode geregeld naar het ETZ? Bij ons ziekenhuis kun je een parkeerabonnement aanschaffen.
In het ETZ zijn we op zoek naar nieuwe collega's voor de Acute Zorg. Bekijk de profielen hiernaast en solliciteer direct online!
Het ETZ biedt zorg op maat. Hierbij spelen coaching en teamontwikkeling een belangrijke rol. Door diverse opleidingen te bieden aan de medewerkers, kunnen de opleidingsvragen op maat opgelost worden.
In het ETZ zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega's. Bekijk de actuele vacatures op de website en solliciteer direct online!
Bij een conversiestoornis zorgen uw hersenen ervoor dat sommige delen van het lichaam tijdelijk niet goed werken. Dit komt meestal door hevige stress, angst of woede. Conversieklachten zijn allerlei neurologisch aandoende lichamelijke verschijnselen, waar echter géén neurologische of andere lichamelijke oorzaak voor kan worden gevonden. Denk bijvoorbeeld aan:
Conversieklachten hebben geen lichamelijk aantoonbare oorzaak. Er bestaat vaak een verband met psychologische factoren, hoewel dit niet altijd meteen duidelijk is. Denk bijvoorbeeld aan hevige stress, uit het verleden of korter geleden. In ons behandeltraject pakt een psycholoog dit stuk met u op en wordt een geschikte psychologische behandeling geboden. Dit kan bijvoorbeeld gericht zijn op traumaverwerking (EMDR), cognitieve gedragstherapie of hypnotherapie. Ook is het belangrijk om de aangedane lichamelijke functie weer te herstellen. Daarom betrekken we vaak een fysiotherapeut of psychomotore therapeut bij de behandeling. De fysiotherapeut werkt klachtgericht en oefent met u om bijvoorbeeld de uitgevallen lichaamsfunctie te verbeteren. De psychomotore therapeut maakt gebruik van het lichaam om tot meer zelfkennis te komen en het lichaam in te zetten als middel tot verandering. De psycholoog en fysiotherapeut/psychomotore therapeut werken intensief samen, dit noemen we het ‘tweesporenbeleid’. Zo nemen we psychologische en lichamelijke factoren mee in de behandeling van een conversie. Conversieklachten kunnen individueel op de polikliniek behandeld worden of groepsgewijs in één van de SOLK-programma’s.