dr. P.J.M. Kil | Uroloog

dr. P.J.M. Kil

Uroloog

Gepassioneerd uroloog Paul Kil ontwikkelde de online keuzehulpen voor prostaatkanker en plasklachten bij goedaardige prostaatvergroting.

Dokter Kil is opleider urologie. De afdeling heeft erkenning voor de opleiding tot uroloog in samenwerking met het UMCU (Universitair Medisch Centrum Utrecht). Dokter Kil heeft meerdere nevenfuncties binnen het ziekenhuis en de Nederlandse Vereniging voor Urologie.

Hij is voorzitter van de Stichting StoneSur. Deze stichting heeft tot doel de zeer veel voorkomende  niersteenproblematiek bij inwoners in Suriname te helpen oplossen en heeft inmiddels een  niersteenvergruizer geplaatst in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Keuzehulpen Urologie

Bij Urologie zijn keuzehulpen gelanceerd voor prostaatkanker en plasklachten bij goedaardige prostaatvergroting (BPH ofwel Benigne Prostaathyperplasie). Uroloog Paul Kil ontwikkelde de keuzehulpen samen met dr. Marieke de Vries van de Universiteit van Tilburg en ir. Regina The van het ZorgKeuzeLab. De keuzehulpen helpen patiënten en hun specialisten bij het maken van de best passende behandelkeuze.

Samen kiezen bij prostaatkanker

Aandachtsgebieden

  • Oncologie
  • Functionele urologie

Studie & opleiding

  • Sint Radboud ziekenhuis te Nijmegen
  • Groot Ziekengasthuis te Den Bosch