Binnenkort een afspraak in ons ziekenhuis en nog geen patiëntenpas? Laat dan vòòr je afspraak een patiëntenpas aanmaken!
Vanaf eind maart 2018 kun je met het patiëntenportaal MijnETZ online afspraken gaan maken en wijzigen.
Dat we hoge kwaliteit leveren staat uiteraard buiten kijf. Onze ambitie, je mag het ook onze missie of visie noemen, wordt samengevat in Buitengewoon.
Kom je voor een langere periode geregeld naar het ETZ? Bij ons ziekenhuis kun je een parkeerabonnement aanschaffen.
Het ETZ biedt zorg op maat. Hierbij spelen coaching en teamontwikkeling een belangrijke rol. Door diverse opleidingen te bieden aan de medewerkers, kunnen de opleidingsvragen op maat opgelost worden.
In het ETZ zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega's. Bekijk de actuele vacatures op de website en solliciteer direct online!
Neuroloog
Mijn belangrijkste aandachtsgebied is multiple sclerose. Ik ben een echte ‘patiëntendokter’, geïnteresseerd in de mens achter de patiënt.
Ik heb de opleiding Geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Leiden en ben opgeleid tot neuroloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik ben gepromoveerd op chromosomale afwijkingen bij hersentumoren. Sinds 1996 werk ik als neuroloog in het ETZ. Mijn aandachtsgebied is multiple sclerose (MS).
Ik ben een echte ‘patiëntendokter’. Elke persoon is anders en ik ben oprecht geïnteresseerd in de mens achter de patiënt. Het geeft me voldoening als er een goed contact is en de patiënt goed geholpen is. Dat kan ook door duidelijkheid te geven of mensen gerust te stellen. Heldere uitleg geven, zodat ze weten wat ze te wachten staat. Een goede begeleiding is belangrijk. Sommige patiënten zie ik jarenlang en met hen bouw ik een langdurige band op.
Multiple sclerose is mijn belangrijkste aandachtsgebied. Binnen het MS Centrum van het ETZ werk ik nauw samen met mijn collega-neuroloog dr. Leo Visser, de MS-verpleegkundige en de physician assistant (PA). De uitwisseling van kennis binnen het team is een grote meerwaarde. Elke week is er een spreekuur, waarna alle patiënten worden nabesproken.
Ook andere specialisten zoals de psychiater, psycholoog en revalidatiearts schuiven daarbij aan. Twee keer per jaar organiseren we een grote voorlichtingsavond voor MS-patiënten. Ook houden we consulten voor groepjes MS-patiënten. Dit levert vaak een leuke interactie tussen patiënten op.
Naar MS wordt veel onderzoek gedaan. Er zijn steeds meer medicamenteuze mogelijkheden om patiënten beter te behandelen. Ook binnen het MS Centrum nemen we deel aan verschillende medicijnonderzoeken; patiënten kunnen hieraan meedoen. Daarnaast doen we onderzoek op het gebied van MS en arbeidsparticipatie.
Naast de patiëntenzorg houd ik me bezig met de organisatie van de zorg in het ziekenhuis. Ik zit in het bestuur van de Medische Staf en ben voorzitter van de Kwaliteitsraad van het ETZ.
De opleiding geneeskunde heeft dhr. E.P.J. Arnoldus gevolgd aan de Universiteit van Leiden. In het Academisch Ziekenhuis Leiden (thans Leids Universitair Medisch Centrum) ben ik opgeleid tot neuroloog. Ik ben gepromoveerd op chromosomale afwijkingen bij hersentumoren.