P.G. Melman | Cardioloog

P.G. Melman

Cardioloog

Waar een wil is, is een weg.

Ik ben in Eindhoven opgeleid tot algemeen cardioloog. Sinds 1993 werk ik als cardioloog in het ETZ.

Mijn belangrijkste aandachtsgebied is beeldvorming in het algemeen en de echocardiografie in het bijzonder: met geluidsgolven de functie van het hart in beeld brengen. Dit heb ik, samen met enkele collega’s, naar een hoger plan gebracht in het ETZ. Doordat we in dit ziekenhuis zeer goede beeldvormende technieken hebben, kunnen we patiënten niet alleen goed met medicatie behandelen, maar ook het juiste tijdstip van een eventuele ingreep bepalen. Niet te vroeg, niet te laat.

Vertrouwelijk contact

Ik probeer patiënten te benaderen als een familielid, zodat ze zich vrij voelen om alles te vertellen. Dat is heel belangrijk, want in een goed gesprek met een patiënt heb je in tachtig procent van de gevallen al de juiste diagnose gesteld. Een goed, vertrouwelijk contact vind ik buitengewoon belangrijk. Mijn 25 jaar ervaring neem ik in die gesprekken mee. Mijn doel is dat patiënten met hun ziekte overweg kunnen en volwaardig in het leven staan. Het geeft veel voldoening om ze daarin te begeleiden.

Als arts streef ik altijd naar verbeteringen en vernieuwingen. Wij doen in het ETZ mee met internationale wetenschappelijke onderzoeken, waarbij beeldvormende technieken een belangrijke rol spelen. Ik ben daarnaast betrokken bij de opleiding van assistenten en geef nascholingen.

Studie & opleiding

 

Onderzoek & publicaties

 

Lidmaatschappen