H.F. Baars | Cardioloog

H.F. Baars

Cardioloog

Mijn speciale interesse ligt bij de erfelijke hartziekten. Dit heeft geleid tot een speciaal cardiogenetica spreekuur in het ETZ.

In 1985 heb ik mijn artsexamen afgelegd in Groningen. Aansluitend heb ik gediend in het leger als militair arts in het Militair Hospitaal te Utrecht. Daar is mijn speciale interesse ontstaan voor de hart- en vaatziekten. In 1987 kon ik mijn specialisatie in de cardiologie aanvangen in het ziekenhuis Leyenburg te Den Haag. Mijn specialisatie werd in 1993 afgerond in het academisch ziekenhuis Leiden.

Speciale interesse

Vanaf 1994 ben ik werkzaam als algemeen cardioloog in het TweeSteden ziekenhuis, voorheen het Maria Ziekenhuis. Mijn speciale interesse ligt bij de erfelijke hartziekten. Dit heeft geleid tot een speciaal cardiogenetica spreekuur in het TweeSteden ziekenhuis - en nu het ETZ. Op de poli Cardiogenetica wordt nauw samengewerkt met een klinisch geneticus uit het UMC Utrecht. Bovendien vindt regelmatig overleg plaats met collega's uit het AMC in Amsterdam.

Vanaf april 2011 ben ik gestopt als algemeen cardioloog om expertise omtrent cardiogenetica verder uit te bouwen. Ik ben op woensdag de gehele dag verbonden aan de Cardiogenetica poli van het ETZ in de Oisterwijkkliniek.
 

Studie & opleiding

Geneeskunde aan de Universiteit van Groningen